maandag 21 februari 2011

Bijna 1 jaar!!

Wat gaat de tijd toch ontzettend snel..vorig jaar op 24 Februari heb ik mijn inschrijving bij de KvK gedaan en mijn webwinkel aangemaakt, en nu is het alweer bijna 24 Februari maar dan dus een jaar later


Ik ben helemaal happy dat mijn webshop na een jaar nog bestaat en dat deze langzaam steeds wat groter wordt! Oke het is heel hard werken en soms denk ik weleens: "bekijk het maar ik stop ermee", maar voor het overgrote deel vind ik het heel erg leuk om te doen! Dit niet in de laatste plaats door de ontzettend leuke klanten die ik heb. 


Veel webshops hanteren een "afstandelijke" relatie met hun klanten, ik hou daar totaal niet van, maar dat zal niemand ontgaan zijn denk ik! Ik denk dan ook dat het voor een deel aan mijn openheid ligt dat mijn webshop nu al bijna 1 jaar bestaat. Uiteraard hoop ik dat er nog vele jaren bij zullen komen!


Zo groot als het enthousiasme is dat mijn webshop er al bijna 1 jaar is, zo klein is mijn inspiratie als het gaat om het maken van kaarten. Ik probeer al weken om iets te maken maar het lukt gewoon niet! Ik heb ZOVEEL spullen, daar kan een hele stad kaarten mee maken, maar ik heb gewoon totaal geen leuke ideeen om iets te maken, geen inspiratie, en ik kan je vertellen..dat werkt behoorlijk frustrerend


Heeft iemand van jullie tips hoe ik wat inspiratie kan "opwekken"??

9 opmerkingen:

Deborah zei

Hallo Kim,
Proficiat allereerst met je 1 jarig bestaan van je webwinkel! Het is zo leuk dat je geen afstandelijke relatie hebt met je klanten. Dat onderscheid je van de andere webshops!
Het kan echt heel vervelend zijn als je geen inspiratie hebt, maar vaak helpt het wel om een beetje rond te kijken op blogs.
Dan krijg ik altijd veel inspiratie en wil ik zelf ook meteen aan de slag!
Misschien is het wel een leuke tip om met een disignteam te starten en elk om beurt hier eens een kaartje of andere creatie te posten.
Zo krijg je zelf en anderen meer inspiratie én is het nog eens prima reclame.
Groetjes Deborah

Aartje zei

Hoi Kim, allereerst van harte gefeliciteerd met je jubileum. Ook ik krijg inspiratie van rondneuzen op andere blogs. Je doet eens ideeën op of je ziet een leuke sketch waar je mee aan de slag kan. Het is misschien een goed idee om bijv eens een design team wat dingen te laten maken voor op je blog of om eens een leuke Challenge uit te schrijven. Op deze manier maak je ook meteen reclamevoor je webshop. Groetjes Aartje

Jelle zei

Hoi Kim,
Gefeliciteerd met je 1-jarig bestaan. Ga zo door!
Wat de inspiratie betreft: Kijk wat rond op blogs, of kijk wat tijdschriften door. Ook oude tijdschriften zijn goed hiervoor. En hoewel een designteam natuurlijk leuk is, kom je zélf misschien toch nog niet aan kaarten maken of scrappen toe. ik zou juist zeggen, doe zélf mee aan een challenge.
Of leg jezelf steeds iets op: elke twee weken een kaart mbv iets wat je nieuw hebt binnengekregen of zo. Wat ook erg goed werkt bij mij: ga met een paar anderen iets doen (avond of dagdeel). Natuurlijk wordt er gekletst, maar het onderlinge contact is juist ook zo leuk om ideeën uit te wisselen. Laat iedereen z'n werk van de laatste weken meebrengen zodat je ook hier weer ideeën op kunt doen.
Plan tijd voor jezelf in. Dus niet even dat half uurtje dat je aan de webwinkel niets te doen hebt, maar bewust een avond per .. (week? /2 weken....?) zodat je ook rustig de tijd hebt.
Succes!

Leidia zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Leidia zei

Hee Kim,

Bah bah, weet niet wat ik fout deed, maar de reactie had ik weer verwijderd, stom.
Ikzelf kom ook vaak niet op ideetjes om iets leuks te freubelen zoals je weet, kunnen we ons de handen schudden, hihi.
Wel ben ik ook veel op de blogs aan het snuffelen voor ideetjes, en probeer er dan iets van te maken. Lukt me meestal niet, want van anderen ziet het er altijd zo mooi en leuk uit.
Ach ja, op een gegeven moment valt je wel iets in, en hopla dan is er ook in no-time een mooie kaart klaar.
Ook nog gefeliciteerd met je jubileum, en dat er nog vele mogen volgen.

Groetjes
Leidia

Roelie zei

Hoi Kim,
als ik een kaartje wil maken en de opzet inspiratie mist, dan kijk ik gewoon wat er aan challenges is die week, eventueel met een sketch van een ander blog erbij, zodat je aan meerdere challenges tegelijk mee kunt doen, zo krijg je ook gelijk meer aanloop op je blog waar je je kaartje publiceert.
Heb een lijst met challengeblog op mijn blog staan, hij is echter nog niet compleet, ik ben nog maar op de helft van de lijst die ik wil maken...
Gefeliciteerd met je bijna 1 jarige webshop bestaan!!!
Groetjes Roelie

Elise zei

Hey Kim, Van harte met je 1-jarig jubileum!

Misschien heb je wel teveel mooie nieuwe dingen. Misschien kun je een challenge voor jezelf maken door slechts een beperkt aantal dingen neer te leggen en daar iets mee te maken.

Jouw inspiratie komt vast wel weer terug, veel plezier en succes!

Groetjes Elise

ScrapbookingJudith zei

Hoi Kim,

Geen inspiratie hebben overkomt ons allemaal wel eens. Ik denk dat jij gewoon te druk bent (ook in je hoofd) met de webwinkel waardoor het voelt als "spijbelen" als je eens echt wat tijd voor jezelf neemt!
Toch - en ik sluit me aan bij eerdere reacties - trek eens 1 avond in de zoveel tijd voor jezelf uit en ....aan kaarten maken.
Tik "voorbeeld kaarten"in op Google en er gaat een wereld voor je open.
Ik maak zelf ook heel veel kaarten, soms zoveel zodat ik denk, ik heb er echt geen zin in, maar een half uurtje rondneuzen en dan zie ik weer zoveel leuks!
Ook een goeie die ik las: neem maar een paar dingen en ga daar mee aan de gang. Je hebt zoveel keuze door je winkel dat je daardoor teveel tijd kwijtraakt aan uitzoeken (ken ik hoor!)en niet meer aan de gang komt....

Jouw webwinkel staat hoog bij m'n favorieten! Je kent me ook wat langer dus je weet dat ik het 1 jarige bestaan van je webshop alleen maat toejuich! Meis gefeliciteerd en succes met zowel de winkel als je crestiviteit!

Judith

Irene's Magnolia for ever zei

Hoi Kim

Super dat het eerste jaar erop zit, want daarin liggen vaak de valkuilen en het opgeven omdat het even niet meer gaat. Jij hebt je er kranig doorheen geslagen en inspiratie opdoen?
Pak eens een leuk knutsel tijdschrift of ga neuzen op de vele blogs! Je vindt er zoveel leuke dingen. En een wedstrijd op zijn tijd doet wonderen! Ik kijk weer uit naar een nieuw jaar en laat me verrassen door jou met je leuke spulletjes!

Gefeliciteerd!!

Groetjes Irene