zondag 5 september 2010

Kreavak Beurs in Rijnhallen Arnhem

Vandaag zijn we naar de Kreavak Beurs in Arnhem geweest. Als ik het heb over "we" bedoel ik mijn man en mijzelf. Op de vakbeurs worden door een hoop groothandels (nieuwe) artikelen gepresenteerd die de hobbywinkels dan weer kunnen inkopen om door te verkopen aan onze lieve klanten 
Ik moet zeggen dat het voor mij heeeeel zinvol is geweest om naar die beurs te gaan. Ik heb een hoop folders en catalogussen mee naar huis genomen om eens rustig in te neuzen, maar ik heb ook  alvast iets besteld op de beurs..en dat wat ik besteld heb...daar ben ik zelf nogal erg enthousiast over. 


Grand Calibur
Het eerste wat ik besteld heb is de Grand Calibur van Spellbinders. Dit is een embossing - en stansmachine zoals we deze al kennen in de Cuttlebug, Big Shot, Double Do etc etc. Er is echter 1 groot verschil...nou ja 2 eigenlijk. Het belangrijkste verschil tussen de Grand Calibur en de "oude"  machines is dat de Grand Calibur platen heeft op A4-formaat, dit betekent dus dat je een heel vel karton gewoon op de plaat kunt leggen en erdoorheen kunt halen. 


Nu kun je denken: "leuk, maar wat maakt het uit als de Nestabilities veel kleiner zijn?"...ook daar is aan gedacht. Er komen Grand Nestabilities uit in September, deze Nestabilities zijn een stuk groter dan die wat nu op de markt zijn. Deze kun je dan gebruiken voor het Scrapbooking of je kunt de Nestabilitie dubbelvouwen en dan heb je een heel mooi gevormde kaart!!


Het tweede verschil is niet zo belangrijk maar ik vind het zelf wel leuk om te vermelden, de embossing - en stansmachines die we tot nu toe kennen zijn nogal lomp en niet echt mooi om ergens neer te zetten. De Grand Calibur daarentegen is een zeer charmant apparaat om te zien! Hij heeft een prachtige Framboos/roze kleur en heeft mij meteen betoverd. 


De prijs van het apparaat is niet gering maar je krijgt er wel ook echt een prachtig exemplaar voor terug!


Ik heb er 3 besteld, en hoop deze halverwege/eind September te krijgen. De verkoopprijs van de Grand Calibur zal zo rond de 100 euro liggen. Een demonstratiefilmpje van het apparaat staat bij: Demonstratiefilmpjes Creatieve Artikelen

Letraset Aquamarkers
Waar de Copic Markers al een gevestigde naam hebben in de Creatieve wereld zijn de Letraset Aquamarkers volledig nieuw. Vandaag op de beurs werd mij duidelijk dat je (als particuliere koper) ongeveer 1900 euro zult moeten neerleggen om alle 334 kleuren van de Copic Markers in je bezit te krijgen...dat is een bedrag waar velen van ons 1 tot 1,5 maand voor moeten werken. Ik sta dan ook 1000% achter mijn besluit om deze Copic Markers NIET te gaan verkopen. 


Ik kan het tegenover mezelf niet zo goed verantwoorden dat ik mijn klanten misschien een totaalbedrag van 1900 euro "afhandig"  zou maken in de loop der tijd. We weten immers allemaal hoe verslavend het is om creatief bezig te zijn. Als je eenmaal een kleur hebt, dan wil je toch nog graag die kleur, en die paarse is wel leuk..en ja..die groene en blauwe zijn ook heel mooi, en voordat je het weet heb je zo 400 euro uitgegeven aan stiften. 


Gelukkig is er voor de mensen die hun geld daar niet aan kunnen/willen uitgeven een supervervanging op de markt gekomen: de Aquamarkers van Letraset. De Aquamarkers zijn net zoals de Copic Markers "stiften" om stempels mee in te kleuren. Hieronder is een plaatje te zien wat is ingekleurd met de Aquamarkers. Het plaatje heb ik "geleend" van Diny Sprakel, zij is Copic Marker instructrice, maar ook zij is zeer te spreken over de Aquamarkers van Letraset.
De naam Aquamarkers zegt het eigenlijk al, deze markers worden gebruikt met een beetje water zodat je een mooi effect krijgt. Zoals op het plaatje te zien is, kun je heel mooi schaduw aanbrengen, blosjes op de wangen kleuren, etc etc. 


De Aquamarkers van Letraset bestaan uit 40 kleuren, en kosten in tegenstelling tot de Copic Markers "slechts" 2,75 euro per stuk (De copic Markers kosten 5,75 euro per stuk). Als je ze alle 40 wil kopen kost je dat 110 euro..is toch een net iets ander bedrag dan de ruim 1900 euro die je kwijt bent voor de Copic Markers. 


Deze Aquamarkers zullen binnen 2 weken verkrijgbaar zijn in mijn webwinkel, de kleuren zijn zowel los als in een set van 40 stuks te koop. De prijs voor de losse stiften bedraagt 2,75 euro, de prijs voor een set van 40 stiften is 100 euro. Als je een set koopt bespaar je dus ruim 10 euro


De Aquamarkers zijn verkrijgbaar in de kleuren:


                        
Ik heb nog VEEL MEER mooie artikelen gezien...maar ik wil natuurlijk niet al alles prijsgeven....hoewel..ik zal nog een klein tipje van de sluier oplichten..: komende week komen hele leuke nieuwe mallen van Marianne Design...deze krijg ik slechts in een kleine oplage omdat er nog niet zoveel leverbaar zijn, voor deze mallen geldt op dit moment dus: OP=OP