woensdag 8 september 2010

WEDSTRIJD

Omdat ik zelf ZO enthousiast ben over de Dual Tip Brush Markers en ik vind dat jullie ook overtuigd "moeten" raken van deze markers (ondanks dat ze niet van een heel bekend merk zijn) heb ik besloten om een leuke wedstrijd in het leven te roepen. 


De wedstrijd is als volgt, iedereen die is aangemeld op mijn blog kan een werkje insturen (gewoon via info@jewellie.com) waar gebruikt is gemaakt van kleurmiddelen, dit mag zijn: viltstiften,inkt,kleurpotloden,krijt,wasco's, etc etc...het maakt niet uit wat als het maar ingekleurd is, dus NIET alleen een stempelafdruk met gekleurde buitenlijn.


Deze wedstrijd loopt van 10 September 2010 t/m 30 September 2010, tijd genoeg dus om eens rustig te gaan zitten voor een mooi werkje. 


Bij een wedstrijd hoort uiteraard ook een prijs...iedereen die een werkje instuurt maakt kans op onderstaande set (zie foto)
Je kunt dus het Carriage Pack met Dual Tip Markers winnen t.w.v. 55 euro
ECHT IEDEREEN maakt een kans op deze prachtige set, dus twijfel niet aan jezelf of je werkje wel mooi genoeg zal zijn...want de mensen die het meeste twijfelen leveren vaak het mooiste werk!!


Ik kijk vol enthousiasme uit naar jullie inzendingen

Nieuwe Artikelen o.a. Dual Tip Markers, Distress Ink, Blending Tool,Crealies mallen, etc

 Hm..ik krijg net van de leverancier te horen dat de Aqua Markers pas eind Oktober geleverd zullen worden...dit is dus een kleine tegenvaller, maar we laten ons niet uit het veld slaan hierdoor!


Zoals in de blog hieronder te zien is bestaan er ook Dual Tip Brush Markers van Whispers Strokes. Deze markers hebben dezelfde functie als de Copic en Aqua Markers. Er bestaan 3 individuele sets met daarin 12 stiften in de kleuren Vintage,Basic en Pastel. Er is ook een Carriage Pack waarin alle 36 kleuren zitten


Het Carriage Pack is een mooie map waarin alle 36 kleuren zitten, het pack kan op diverse manieren uitgestald worden op tafel zodat je makkelijk bij je stiften kunt! 


Alle stiften zijn op waterbasis en worden gebruikt samen met de Dual Tip Blender. Het gebruik van deze markers is heel simpel:


Stap 1
Neem de kleur viltstift die je wil gebruiken, je kunt een dikkere lijn trekken met de dikke punt en een dunnere lijn met de dunne punt. Let wel op dat je de lijn niet TE dik neerzet want dan blijf je die lijn echt heel duidelijk zien. 


Stap 2
Neem de Blender en wrijf vanuit de gekleurde lijn die je hebt gezet naar de rest van het oppervlak dat je wil inkleuren. Als je een grote oppervlakte wil inkleuren kun je dit het beste met de dikke punt doen. Mocht je sommige stukjes van de oppervlakte wat donkerder willen hebben kun je daar uiteraard een lijntje gekleurde stift aanbrengen en dat nog een keer uitwrijven. 


Stap 3
Wrijf de punt van de blender schoon op een stuk papier, na een paar keer heen en weer bewegen over het papier zul je zien dat de blender geen kleur meer afgeeft. De punt van de blender blijft een beetje verkleurd maar hij geeft niet af!


TIP! 
Gebruik normale cardstockpapier als achtergrond, dus geen linnen karton of wat dan ook, daarom hecht de stift minder goed en zal het resultaat ook minder mooi worden. 
DISTRESS INKT EN DISTRESS BLENDING TOOL


Ik heb nieuwe kleuren ingekocht van Distress Ink, de Distress Ink is een van de weinige inktpads die niet meteen indrogen, waardoor je er veel mogelijkheden mee hebt! De Distress Ink is echt perfect voor de vintage - look. De Distress Ink is te koop als een vierkant Inkpad, net zoals alle Inkpads gaat ook deze "leeg". Meestal gooi je een leeg inkpad weg, slecht voor het milieu en minstens zo slecht voor je portemonee! 


Gelukkig is daar bij Distress een andere oplossing voor. Er bestaan flesjes die heten Reinkable, met deze flesjes kun je je Inkpad weer als nieuw maken. Je kiest gewoon de kleur die jouw Inkpad heeft en je druppelt er inkt op, dus niet meteen het hele flesje erop schudden!! Dit is veel beter voor het milieu en natuurlijk voor je portemonee want het duurt wel een tijdje voordat het flesje weer leeg is en de prijs van een flesje Reinker ligt lager dan de prijs voor een nieuw Inkpad. De Distress ink wordt vaak gebruikt met een blending tool om een mooi resultaat te behalen. Ik heb twee blending tools gebruikt, die van de Inkessentials en die van Adirondack. Het verschil tussen deze twee blending tools zit hem in het materiaal wat er gebruikt wordt. De blending tool van Inkessentials gebruikt een soort foamachtige kussentjes, deze zuigen de inkt op en laten echt een vierkante afdruk achter. De blending tool van Adirondack maakt gebruik van hele dunne doekjes die eigenlijk gebruikt worden voor Alcohol Inkt (nog andere dan de Distress Inkpad), maar omdat de Distress ook Inkt is op Alcoholbasis is deze blender ook hier perfect geschikt voor. Het voordeel van de Tim Holtz blender is dat die doekjes geen inkt opzuigen en dus een veel natuurlijker resultaat geven zonder een vierkante afdruk achter te laten. 

CREALIES MALLEN


Iedereen is wel bekend met de Creatables van Marianne Desgin waarmee je mooie bloemen,swirls,vlinders etc etc kunt maken. Helaas is het zo dat de Creatables nogal wat nadelen vertonen die steeds groter worden. Was het bij de eerste Creatables nog zo dat het grootste probleem bestond uit het feit dat je papier een beetje blauw kleurt door de mal, nu is het al zo dat er mallen tussenzitten die heel slecht stansen en waar je je gestanste vorm gewoon bijna niet uit de mal krijgt zonder de vorm te beschadigen. 


Bovenstaande mankementen zijn voor mij een reden om de Marianne Design mallen persoonlijk niet meer zoveel te gebruiken, maar ja..waarmee moet je dan al die mooie figuren maken, nou heel simpel..met de mallen van Crealies. 


Crealies is het bedrijf van een mevrouw die Annelies heet, zij maakt zelf mallen in diverse figuren o.a. bloemen, vlinders, swirls, borders, hoekjes, etc etc. In tegenstelling tot de mallen van Marianne Design zijn de stansmallen van Crealies bedekt met een dun foamlaagje waardoor de vormen niet in de mal kunnen blijven zitten. Je hoeft dus niet meer te prutsen om je gestanste vorm zo onbeschadigd mogelijk uit de mal te krijgen! Wat ik ook een groot voordeel vind van de Crealies mallen is dat ze GEEN kleur afgeven als je ermee gewerkt hebt, dus geen vieze blauwe randjes meer. De prijs van de Crealies mallen ligt iets hoger dan de mallen van Marianne Design maar je krijgt er ook veel betere kwaliteit voor terug!Dit zijn slechts enkele van de superleuke mallen die er te koop zijn van Crealies!!
ALLE NIEUWE ARTIKELEN DIE IN DEZE BLOG WORDEN BESPROKEN ZIJN TE KOOP IN DE WEBWINKEL, VRAGEN KUNNEN ALTIJD GESTELD WORDEN HIER OP DE BLOG OF VIA info@jewellie.com

Eindelijk gelukt!!!

Ken je dat..dat je iets zoooo graag wil dat je anderen gewoon helemaal gek maakt ermee?? Nou..dat had ik dus met de Wild Rose Studio stempels. Wild Rose Studio wilde niet aan mij leveren omdat ik "slechts" een webwinkel ben, dit vond ik zo een dikke onzin dat ik ze gewoon ben gaan bestoken met e-mails waar ze uiteraard helemaal gestoord van werden. Nu moet ik er wel even bij zeggen dat het waarschijnlijk had geholpen als ze bij de 2e e-mail gewoon eens de moeite hadden genomen om te reageren...maar goed. Niets leek te helpen, totdat ik gistermiddag een e-mail stuurde waarin ik hen meldde dat ze juridisch gezien niet eerlijk bezig zijn, er bestaat zoiets als de "wet op oneerlijke handelsconcurrentie", dat betekent dat je ieder bedrijf dezelfde kansen moet geven, doe je dit niet kun je een boete krijgen. 


Je kunt het misschien al raden...na het sturen van die e-mail kreeg ik tot mijn grote verrassing gisteravond de bevestiging dat ze mij dan toch wel een kans willen geven. Ik ben nu dus supergelukkig dat ik de prachtige stempels van Wild Rose Studio kan verkopen. 


Ik verkocht ze al een beetje, maar ik moest ze ergens hier in Nederland inkopen en dan weer duurder verkopen..en daar werd ik zelf niet blij van. Doordat ik ze nu gewoon bij Wild Rose kan inkopen gaat de prijs omlaag van 5,95 euro naar 5 euro per stempel!


Dit zijn enkele van de prachtige nieuwe stempels die binnenkort te koop zijn in mijn webwinkel
  

      FERGUS HET SUPERSCHATTIGE DRAAKJE!!
Er zijn nog meer Wild Rose Studio stempels..die zijn allemaal te vinden in de webwinkel, ze staan bij NIEUW BINNENGEKOMEN, ze zijn nu te bestellen en zullen ergens volgende week geleverd kunnen worden.


Het gaan verkopen van de stempels is niet het enige wat me gelukt is. Ik ben supertrots op mezelf...ik heb vorige keer bij een van mijn leveranciers "Dual Tip Brush Markers" gekocht, dit zijn markers die in de lijn liggen van Copic en Letraset alleen NOG goedkoper. Een setje van 12 markers kost 16,95 euro. Er zijn 3 sets verkrijgbaar, namelijk: "Vintage", "Pastel" en "Basic". Deze Markers zijn dan misschien niet zo bekend omdat ze niet van zo een "grote naam"  zijn maar ze zijn heel makkelijk in gebruik en als je het eenmaal onder de knie hebt krijg je er een heel mooi resultaat mee! 


Het magnolia meisje is ingekleurd met de Dual Tip Markers (de drie sets door elkaar gebruikt). Het achtergrondpapier is afkomstig van paper-pad party, net zoals het papier van de bloem en de achtergrond waar het meisje tegenstaat. De bloemen heb ik gemaakt met een Crealies mal (alle afmetingen zitten op 1 mal)


Ik heb op deze kaart niet veel bijzonders gedaan omdat het ondergrondvel al heel erg druk is van zichzelf. 


Ik ben pas sinds een paar dagen bezig met het inkleuren d.m.v. de Dual Tip Markers, voorheen werkte ik altijd met de Derwent kleurpotloden. Het is even wennen, maar als je het een paar keer gedaan hebt lukt het toch al aardig!


Het papier, de Crealies mal en de Dual Tip Markers zijn te koop in mijn webshop! Natuurlijk zou ik heel graag van jullie willen horen wat jullie vinden van het resultaat van het inkleuren (of de kleuren mooi zijn, etc etc)