woensdag 1 september 2010

stempelen en stempeltechnieken

Vandaag heb ik van 11.00 tot 15.30 met de twee dochters van onze overburen kaartjes gemaakt. Het was voor die meisjes de eerste keer om met zoveel spullen te werken, ze vonden het fantastisch!

Alleen als je met twee van die meisjes bezig bent heb je geen tijd om zelf iets te maken, dat ben ik dus vanavond gaan doen..nou ja..poging tot dan. Ik heb sinds gisteren Distress Ink in mijn assortiment zitten en dat wilde ik uiteraard ook zelf even proberen..ik weet echter niet wat ik fout doe want het ziet er gewoon NIET uit!! 

Na een paar kaartjes verprutst te hebben ben ik maar weer overgestapt op het gewone stempelen..dat gaat me teminste goed af! Ik heb al verschillende inktkussens gebruikt maar ik ben helemaal lyrisch over de stempelkussens van Archival Ink. Oke..het zijn niet de goedkoopste stempelkussens maar kwalitatief gezien wel een van de beste. De afdruk is altijd mooi zwart, het vlekt niet, EN..voor mij heel belangrijk..de inkt hecht heel goed op Clear Stamps. 

Het zou leuk zijn als iemand een stukje zou willen insturen via info@jewellie (mag met of zonder foto's) over hoe de Distress Ink het beste te gebruiken is. Zo kan ik - en met mij misschien nog anderen - weer iets bijleren!

Nu was ik Zaterdag op de Knotsgekke Kaarten - en Scrapdagen in Den Bosch en daar was een hele stand met Copic Markers. Het ziet er heel mooi uit stempelafdrukken die ingekleurd zijn met Copic Markers, ik werd meteen enthousiast..wilde ook wel zo een setje markers hebben. 

Nou..ik kan je vertellen dat het enthousiasme meteen weg was toen ik de prijs zeg van die markers. 1 marker kost gewoon minimaal 3,95 euro..valt mee zou je denken...dat klopt, als het niet zo was dat je ongeveer 3/4 verschillende tinten van 1 kleur nodig hebt om een beetje een mooi effect te krijgen!!

Nou ben ik niet iemand die "gierig" is en ik ben ook best wel into iets nieuws maar het moet wel een beetje leuk blijven. Ik ben dus maar verstandig geweest en heb ze mooi laten liggen. 

Wie van jullie maakt er gebruik van Copic Markers? En zijn ze echt hun geld waard?