maandag 22 november 2010

KreaDoe

Zo, de KreaDoe is afgelopen, alles is weer bijgewerkt dus nu heb ik tijd voor het plaatsen van een nieuw bericht op mijn blog!


De KreaDoe was echt FANTASTISCH!!! Het was zo ontzettend druk en we hebben zo waanzinnig goed verkocht. Veel beter dan we hadden verwacht. Het was ook heel erg leuk om eindelijk eens een aantal van mijn klanten te ontmoeten, dan weet je teminste wie er steeds bij je bestelt!


We stonden in Hal 7 vrij achteraan met onze stand, dit was echt een toplocatie. We stonden op een hoek lekker dicht bij een terras en waren van 3 kanten zichtbaar. Op sommige momenten stonden er zoveel mensen aan de stand dat we het niet konden bijhouden!


Gelukkig waren er toch wel enkele momenten dat we zelf even over de beurs konden rondlopen. Ik heb daar dingen gezien waar mijn mond toch wel een beetje van openviel. Zo stond er aan het begin van hal 7 een prachtige grote stand van Scrapdelight met maar liefst 8 man personeel. Prachtig zo een grote spectaculaire stand en fijn dat je altijd snel geholpen zult worden met maar liefst 8  man personeel, maar..... je snapt natuurlijk wel dat je met die faciliteiten ook de absolute hoofdprijs mag betalen voor je spullen. 


Althans, in de normale dagelijkse gang van zaken zullen mensen zich dat zeker realiseren, zo niet op de KreaDoe! Ik heb toch echt een minuut of 10 compleet verbijsterd staan kijken naar wat zich allemaal afspeelde bij die stand. Mensen trokken nog net niet het complete rek naar beneden om mee naar huis te nemen maar het scheelde niet veel, iedereen trok van alles van de rekken en was aan het graaien naar de spullen alsof er geen morgen meer zou komen..


Fantastisch natuurlijk voor Scrapdelight, ik gun het hen ook van harte! Ik bedoel, ze hebben ongetwijfeld veel geld moeten betalen voor hun plek op de KreaDoe, en die 8 man personeel zal daar vast ook niet staan voor een broodje en een flesje cola. Het is natuurlijk alleen wel heel erg zuur als je als bezoeker van de KreaDoe bij Scrapdelight rond de 25+ euro hebt betaald voor je nestabilitie en dan vervolgens bij onze stand komt om te zien dat ze daar maar 17 euro kosten. 


Ik kan jullie vertellen dat we menige bezoeker hebben gezien aan onze stand die het huilen nader stond dan het lachen toen ze ontdekten dat wij veel van de spullen verkopen die de megastands ook verkopen, maar dan aan een veel lagere prijs. 


2 van die bezoekers zal ik me nog lang blijven herinneren. De eerste was een mevrouw die op Donderdag op de KreaDoe was. Ze had bij een stand een Nestabilitie gekocht waar ze 23,50 euro voor had moeten betalen, daar was ze zo boos over dat ze er bij ons meteen 2 kocht omdat ze zo goedkoop waren! De andere mevrouw was Zaterdag op de KreaDoe, zij had een Nestabilitie gekocht voor 22,50 euro, deze was bij ons in de aanbieding voor 16,75 euro. Daar baalde ze natuurlijk enorm van. 


Na een half uur kwam deze mevrouw terug naar onze stand en wilde de Nestabilitie kopen. Blijkbaar was ze teruggegaan naar de stand waar ze de nestabilitie oorspronkelijk had gekocht om te zeggen dat ze het verschil tussen de 22,50 en de 16,75 euro toch wel zo groot vond dat ze een tegemoetkoming wilde. Daar wilde de eigenaar van de stand uiteraard niet aan, toen is die mevrouw zolang blijven aandringen tot ze de nestabilitie mocht teruggeven en haar geld terugkreeg, om vervolgens bij ons dezelfde nestabilitie (maar dan goedkoper) te komen kopen!


Ik vond dit echt een actie met lef! Het is immers niet zo dat ze jouw zo een nestabilitie opdringen, je koopt die toch echt vrijwillig, en om dan terug te gaan en te eisen dat je of een tegemoetkoming krijgt of dat ze de nestabilitie terugnemen...vind ik getuigen van erg veel lef!


Stiekem heb ik toch wel moeten lachen om veel van dit soort taferelen, mensen worden op zo een beurs blijkbaar ZO hebberig dat ze zichzelf niet de kans gunnen om eerst eens wat rond te lopen op de beurs en dan pas iets te kopen, want er zit zo ontzettend veel verschil tussen de prijzen, dat dit toch wel echt aan te raden is. 


Ik zou ik niet zijn als ik niet ook hier en daar wat geshopt zou hebben op de KreaDoe, en blijkbaar bestaat de ongeschreven regel dat je als standhouder korting krijgt..JIPPIE!!! Mijn favo stand op de KreaDoe was die van Karin de Graaff, zij stond daar met een stand van haar webwinkel (www.stempelstudio.nl), ze verkoopt eigenlijk alleen maar stempels (en wat inkt, en acrylblokken) maar WAT een uitgebreide keuze, wat een redelijke prijzen, maar vooral wat een leuke mensen!!! Ik ben verschillende keren een babbeltje gaan maken, en volgens mij maar 1x weggegaan met lege handen, zoveel leuke spulletjes hadden ze!!


Omdat ik zelf maar een beperkte collectie aan stempels heb zou ik iedereen die op zoek is naar leuke stempels voor redelijke prijzen willen aanraden om te kijken op : http://www.stempelstudio.nl 


Helaas waren er na thuiskomst van de KreaDoe wat minder leuke zaken aan de orde. Doordat mensen NIET goed lezen hoe de werkwijze van de webhop is onstaat er heel snel veel onvrede. Mensen verwachten binnen enkele dagen hun artikelen in huis te hebben, terwijl ik die nog moet bestellen. 


Normaal gesproken kun je dan even informeren naar je bestelling, maar blijkbaar wordt er tegenwoordig meteen gedreigd om je aan te geven wegens oplichting, wordt er meteen gedreigd dat ze je wel zullen zwartmaken op allerlei sites, wordt er zelfs met de dood gedreigd. En met dat laatste wordt er dus ook bij mij een grens overschreden. 


Hoe teleurgesteld, gefrustreerd, boos, etc etc je ook bent. Of je nou overspannen thuiszit, psychisch al zwaar belast bent, of wat dan ook..er is echt NOOIT een reden om iemand op die manier te bedreigen. 


Ik denk soms dat mensen zich totaal niet realiseren hoeveel werk en tijd er in een webwinkel gaat zitten, en natuurlijk mag je bepaalde service verwachten als je ergens iets koopt, maar door dat er bepaalde mensen zijn die te werk gaan zoals hierboven omschreven, was ik op een gegeven moment niet meer in staat om die service te verlenen. 


Ik hoop dat jullie weten dat ik mijn uiterste best doe om alles zo goed mogelijk te laten verlopen, en dat ik iedere klant waardeer, of je nu voor 1 euro of voor 1000 euro koopt. Alleen ben ik ook maar een mens, en ook ik kan een slechte dag hebben, of het eindelijk eens zat zijn. Dat betekent niet dat ik mijn klanten niet waardeer, of dat ik slechte service verleen, dat betekent alleen dat ik ook gewoon een mens ben. 


Gelukkig zijn er wel ook nog heel veel leuke, aardige en begripvolle mensen en daar bouw ik nu nog steeds op.


Ik zal eens gaan uitvissen hoe ik foto's van de KreaDoe op een goede manier kan plaatsen bij deze blog, want dat zal het nog wat leuker maken denk ik!


Uiteraard zijn reacties HEEL erg welkom


Lieve groetjes,
Kim