zondag 5 september 2010

Kreavak Beurs in Rijnhallen Arnhem

Vandaag zijn we naar de Kreavak Beurs in Arnhem geweest. Als ik het heb over "we" bedoel ik mijn man en mijzelf. Op de vakbeurs worden door een hoop groothandels (nieuwe) artikelen gepresenteerd die de hobbywinkels dan weer kunnen inkopen om door te verkopen aan onze lieve klanten 
Ik moet zeggen dat het voor mij heeeeel zinvol is geweest om naar die beurs te gaan. Ik heb een hoop folders en catalogussen mee naar huis genomen om eens rustig in te neuzen, maar ik heb ook  alvast iets besteld op de beurs..en dat wat ik besteld heb...daar ben ik zelf nogal erg enthousiast over. 


Grand Calibur
Het eerste wat ik besteld heb is de Grand Calibur van Spellbinders. Dit is een embossing - en stansmachine zoals we deze al kennen in de Cuttlebug, Big Shot, Double Do etc etc. Er is echter 1 groot verschil...nou ja 2 eigenlijk. Het belangrijkste verschil tussen de Grand Calibur en de "oude"  machines is dat de Grand Calibur platen heeft op A4-formaat, dit betekent dus dat je een heel vel karton gewoon op de plaat kunt leggen en erdoorheen kunt halen. 


Nu kun je denken: "leuk, maar wat maakt het uit als de Nestabilities veel kleiner zijn?"...ook daar is aan gedacht. Er komen Grand Nestabilities uit in September, deze Nestabilities zijn een stuk groter dan die wat nu op de markt zijn. Deze kun je dan gebruiken voor het Scrapbooking of je kunt de Nestabilitie dubbelvouwen en dan heb je een heel mooi gevormde kaart!!


Het tweede verschil is niet zo belangrijk maar ik vind het zelf wel leuk om te vermelden, de embossing - en stansmachines die we tot nu toe kennen zijn nogal lomp en niet echt mooi om ergens neer te zetten. De Grand Calibur daarentegen is een zeer charmant apparaat om te zien! Hij heeft een prachtige Framboos/roze kleur en heeft mij meteen betoverd. 


De prijs van het apparaat is niet gering maar je krijgt er wel ook echt een prachtig exemplaar voor terug!


Ik heb er 3 besteld, en hoop deze halverwege/eind September te krijgen. De verkoopprijs van de Grand Calibur zal zo rond de 100 euro liggen. Een demonstratiefilmpje van het apparaat staat bij: Demonstratiefilmpjes Creatieve Artikelen

Letraset Aquamarkers
Waar de Copic Markers al een gevestigde naam hebben in de Creatieve wereld zijn de Letraset Aquamarkers volledig nieuw. Vandaag op de beurs werd mij duidelijk dat je (als particuliere koper) ongeveer 1900 euro zult moeten neerleggen om alle 334 kleuren van de Copic Markers in je bezit te krijgen...dat is een bedrag waar velen van ons 1 tot 1,5 maand voor moeten werken. Ik sta dan ook 1000% achter mijn besluit om deze Copic Markers NIET te gaan verkopen. 


Ik kan het tegenover mezelf niet zo goed verantwoorden dat ik mijn klanten misschien een totaalbedrag van 1900 euro "afhandig"  zou maken in de loop der tijd. We weten immers allemaal hoe verslavend het is om creatief bezig te zijn. Als je eenmaal een kleur hebt, dan wil je toch nog graag die kleur, en die paarse is wel leuk..en ja..die groene en blauwe zijn ook heel mooi, en voordat je het weet heb je zo 400 euro uitgegeven aan stiften. 


Gelukkig is er voor de mensen die hun geld daar niet aan kunnen/willen uitgeven een supervervanging op de markt gekomen: de Aquamarkers van Letraset. De Aquamarkers zijn net zoals de Copic Markers "stiften" om stempels mee in te kleuren. Hieronder is een plaatje te zien wat is ingekleurd met de Aquamarkers. Het plaatje heb ik "geleend" van Diny Sprakel, zij is Copic Marker instructrice, maar ook zij is zeer te spreken over de Aquamarkers van Letraset.
De naam Aquamarkers zegt het eigenlijk al, deze markers worden gebruikt met een beetje water zodat je een mooi effect krijgt. Zoals op het plaatje te zien is, kun je heel mooi schaduw aanbrengen, blosjes op de wangen kleuren, etc etc. 


De Aquamarkers van Letraset bestaan uit 40 kleuren, en kosten in tegenstelling tot de Copic Markers "slechts" 2,75 euro per stuk (De copic Markers kosten 5,75 euro per stuk). Als je ze alle 40 wil kopen kost je dat 110 euro..is toch een net iets ander bedrag dan de ruim 1900 euro die je kwijt bent voor de Copic Markers. 


Deze Aquamarkers zullen binnen 2 weken verkrijgbaar zijn in mijn webwinkel, de kleuren zijn zowel los als in een set van 40 stuks te koop. De prijs voor de losse stiften bedraagt 2,75 euro, de prijs voor een set van 40 stiften is 100 euro. Als je een set koopt bespaar je dus ruim 10 euro


De Aquamarkers zijn verkrijgbaar in de kleuren:


                        
Ik heb nog VEEL MEER mooie artikelen gezien...maar ik wil natuurlijk niet al alles prijsgeven....hoewel..ik zal nog een klein tipje van de sluier oplichten..: komende week komen hele leuke nieuwe mallen van Marianne Design...deze krijg ik slechts in een kleine oplage omdat er nog niet zoveel leverbaar zijn, voor deze mallen geldt op dit moment dus: OP=OP

9 opmerkingen:

Chantal zei

Hoi Kim,

Nou ben benieuwd wat er allemaal in het najaar binnen komt! Je had bijna wel een bakkie kunnen doen! Ik woon niet zover van de rijnhal af! :) Jammer dat wij er niet mogen neuzen!

Groetjes Chnatal.

Kim Mordang zei

Hoi Chantal,

Er waren niet heel veel supernieuwe artikelen te vinden op de beurs. Wel heb ik daar leveranciers "ontdekt" waarmee ik nog niet samenwerkte..daar zal op korte termijn verandering in gaan komen, dus dat betekent voor mijn webshop dat er veel leuke nieuwe artikelen zullen komen.

Kan me voorstellen dat je nieuwsgierig bent hoe zoiets eruit ziet...eigenlijk is het niet veel anders dan de beurzen voor particulieren...met dat verschil dat je alles moet bestellen en de prijzen veel lager zijn!

Chantal zei

Ooh, dus in jou shop komen wel nieuwe spulletjes! Altijd leuk!

Natuurlijk zijn op zo'n beurs voor jullie de prijzen lager! Dat hebben wij ook met onze beurzen! Je moet als je het verkoopt natuurlijk wel wat verdienen!

Ik hou je shop in de gaten!
Fijne avonden even lekker met de voetjes omhoog zeker?

Groetjes Chantal.

Kim Mordang zei

Hallo Chantal,

Vrijwel iedere week komen er nieuwe producten in mijn webshop. De Aquamarkers en de Spellbinders machine komen binnenkort ook!

Welke beurzen bezoeken julllie?

haha..was het maar met de voetjes omhoog..nee ik ben nu druk bezig met het updaten van de blog, het doorspitten van de catalogussen van vandaag en bestellingen plaatsen..dan moet ik nog van alles in orde maken voor morgen, want mijn studie begint weer!

Groetjes,
kim

Chantal zei

Hoi Kim,

Ik bedoel voor mezelf de vakbeurzen! Voor de hobby ga ik, als ik kan, naar de kreadoe. Dit jaar ben ik voor het eerst naar de knotsgekke kaarten dagen in Den Bosch geweest!

Succes met je studie! Welke studie volg je?

Kim Mordang zei

Hoi Chantal,

Ik begin aan een studie European Law School aan de Universiteit van Maastricht. Welke vakbeurzen bezoek jij dan??

Ik ben ook op de Knotsgekke kaartendagen geweest in Den Bosch...maar het viel mij eerlijk gezegd nogal tegen. De KreaDoe ben ik nog nooit geweest, is die leuk/groot/druk?

Groetjes,
Kim

Roelie zei

Hoi Kim,
kijk, dat bedoelde ik nu met de copic markers prijs....
Dat is toch veel aantrekkelijker die prijs van de Aquamarkers? En waar je van de copic 3 kleuren nodig bent om het kleurverloop te creeeren, vervaag je gewoon die ene kleur auqa. Plus je kunt ook eigen kleuren mengen.
Blijf je de aquamarkers ook verkopen (ook voor die setprijs) of is dat maar tijdelijk?
Groetjes Roelie

Kim Mordang zei

Hoi Roelie,

Ik ben van plan om de Aqua Markers zeker te blijven verkopen en ook voor die prijs (ook voor de set)...teminste..voorlopig voor die prijs, als ik de kans krijg om de prijs te verlagen zal ik dat natuurlijk meteen doen!

Groetjes,
Kim

Chantal zei

Hoi Kim,

Ik ga voor mijn werk naar Beauty beurzen! Ik ben nl. schoonheidsspecialiste, pedicure en nagelstyliste! Wat een hoop andere info hè op zo'n hobby blog!

De krea doe is wel leuker en groter! Wij zorgen dat we er om 10 uur zijn en 1 keer hebben we gehad dat er omgeroepen werd dat de beurs ging sluiten! Maar nu we er bijna elk jaar heen gaan, zijn we wel eerder uitgekeken!
Wij noemen het daar ook altijd het Lourdes van Nederland. Er zijn dan van die dames in rolstoel of scootmobiel en als ze ergens niet bij kunnen, dan kunnen ze wel goed uit de voeten!

Ik ben met mijn neefje van 10 naar de KGK geweest en daar duwde oudere dames hem gewoon aan de kant! Hij is ook nog eens visueel gehandicapt, dus hij moet wel vooraan staan! Anders ziet hij helemaal niets! Nou ja zeg, zo druk was het nou ook weer niet! Als je even wacht, kun je er ook bij! Dat vind ik wel een nadeel op de beurs, andere mensen vinden zich belangrijk!

Nou genoeg geschreven, een fijne dag allemaal.

Groetjes Chantal.