dinsdag 12 oktober 2010

Goede en minder goede producten

Marianne Design
Tjonge wat heb ik me afgelopen weekend boos gemaakt over de Designables van Marianne Design. Ik zag lekker samen met mijn man kaartjes te maken (ja je leest het goed, samen met mijn man), en ik wilde voor een kaartje de Designable "Ice Crystals" gebruiken..nou..dat heb ik geweten.


Als je de Designable 1x door de Cuttlebug/Double Do/Big Shot haalt ben je daarna nog een half uur bezig om de figuurtjes uit te knippen, terwijl die toch echt gestanst moeten worden. Poging 2..de Designable maar liefst 4x er doorheen gehaald..nou de figuurtjes waren wel gestanst maar daarmee tegelijkertijd het papier (wit) ook vrij roze en hier en daar gescheurd. 


Nu zou het op zich niet zo erg zijn als 1 Designable het niet zo perfect zou doen maar het valt mij op dat steeds meer mallen van Marianne Design van flutkwaliteit zijn. Eigenlijk kan dat ook niet anders..de beste vrouw lijkt wel een broedfabriek zeg..vrijwel iedere maand komt er een complete collectie nieuwe creatables op de markt. Erg leuk natuurlijk zoveel nieuwe producten, maar zorg er dan voor dat ze van een beetje kwaliteit zijn! 


Ik val daarom steeds meer terug op andere mallen, vooral die van Crealies..oke ze zijn ietsie duurder maar ook 10x beter. En duurder, dat is eigenlijk niet waar, voor 1 mal van Marianne betaal je al snel 7 euro, voor 1 mal van Crealies (waarmee je 4 a 5 verschillende formaten of afbeeldingen kunt maken) kost rond de 10 euro..dus eigenlijk is het juist goedkoper! 


Ik snap dat mensen de Creatables kopen omdat het nou eenmaal in de aard van de mens zit om spullen te kopen van een "gevestigde naam", dat vind ik persoonlijk erg jammer..want op die manier blijf je je geld uitgeven aan artikelen die van steeds mindere kwaliteit worden..dus ik zou iedereen toch eens willen aanmoedigen om eens rond te kijken naar andere mallen!


Aqua Markers
Dan even een product waar ik mijn enthousiasme over wil tonen..dat zijn de Aqua Markers. Ik heb inmiddels een set weten te bemachtigen (om uit te proberen en natuurlijk om alvast mee te kunnen werken als er beurzen zijn etc etc), en ik moet zeggen..wat een fantastische stiften zijn dit zeg! 


Het is wel absoluut noodzakelijk dat je werkt op Aquarelpapier EN met inkt die op alcoholbasis is..dus niet zoals ik dat deed de stempelafdruk maken met Memento, want zodra je begint te kleuren wrijf je de inkt lekker mee uit! 


Hieronder is het begin te zien van een stempelafdruk die ik heb ingekleurd met de Aqua Markers, hij is nog verre van perfect maar het is om jullie even een idee te geven. Deze stempel heb ik ingekleurd met de Aqua Markers en uitgewreven met een penseel..dit is niet ideaal, ik hoop dan ook dat het met een waterbrush beter zal gaan. 


Maar..al zeg ik het zelf..voor een eerste keer is het niet echt verkeerd! De Aqua Markers hebben uiteraard niet de volle kleur van de Copics...maar daarom zijn het dan ook AQUA markers. 
Mocht je nog zitten te twijfelen over de markers...ik kan alleen maar zeggen: DOEN!!...nu kun je wel denken: "ja logisch zeg jij dat, jij verdient er geld aan"...maar ik hoop dat jullie inmiddels weten dat ik heel eerlijk ben over producten (zie hierboven de producten van Marianne Design), en het dus ook heel eerlijk zou zeggen als ik zou vinden dat het zonde van je geld zou zijn!6 opmerkingen:

creacora zei

hoi Kim dat is idd balen is het nog 7,00 te duur ik heb ooit die vlinder gehad wat een naar ding heb hem gelijk doorverkocht op mp weet niet of ie van marianne is maar goed betaal je best een hoop geld verwacht je niet zo`n prutsgeval
ik vind het wel mooi die aqua gevallen maar geef mij maar de copics maar goed is wel een mooi effect
en eens wat anders
nou groetjes he
Cora xx

petrapostma zei

Hoi Kim, wat gaaf dat jouw vriend zo betrokken is bij jou hobby! Ik heb ook een paar stansen die het slecht doen en ik baal daar ook van. Je pakt ze op een gegeven moment toch niet meer, teveel gedoe! Hopelijk helpt het als iedereen daar rekening mee houdt met de aankoop en doen ze er bij marianne wat mee! Groetjes Petra Postma

janine.veerman zei

Hallo Kim,

Meerder mallen van marianne gekocht en maar 1 die het niet goed doet, dus heb tot nu toe mazzel gehad.

Groetjes,

Janine

marika zei

hoi kim

leuk dat je samen met je man kaartjesmaakt,mijn man doet dat ook.
Ik heb zelf ook een paar mallen van marianne,onder andere die sneeuwsterren,en die doen het gelukkig perfect bij mij.Het is wel moeilijk om de stansen uit de mallen te halen,maar dat doe ik met en prikker.
En tja,die crealiesmallen zijn ook errug leuk,en zullen ook wel eens in mijn mandje vallen

Die aquamarkers komen er ooit nog wel denk ik,maar ik wil eerst mijn derwents vervolledigen

groetjes,marika

Lenet zei

Kim als je met de creatables stanst moet je er evne z'n viscoze dweiltje onder leggen , die kosten heel weinig bij bv de action, het zijn die gele schoonmaak dweiltjes. Dan eerst een stuje dweiltje dan papier en dan de stans..als het goed is stanst hij dan wel goed door.

José zei

Ben het helemaal met je eens wat betreft de mallen van marianne design. Ik heb er ook moeite mee. Die van Crealies zijn helemaal super en werken perfect!
Groetjes,
Jose