Hm..ik krijg net van de leverancier te horen dat de Aqua Markers pas eind Oktober geleverd zullen worden...dit is dus een kleine tegenvaller, maar we laten ons niet uit het veld slaan hierdoor!
Zoals in de blog hieronder te zien is bestaan er ook Dual Tip Brush Markers van Whispers Strokes. Deze markers hebben dezelfde functie als de Copic en Aqua Markers. Er bestaan 3 individuele sets met daarin 12 stiften in de kleuren Vintage,Basic en Pastel. Er is ook een Carriage Pack waarin alle 36 kleuren zitten
Het Carriage Pack is een mooie map waarin alle 36 kleuren zitten, het pack kan op diverse manieren uitgestald worden op tafel zodat je makkelijk bij je stiften kunt!
Alle stiften zijn op waterbasis en worden gebruikt samen met de Dual Tip Blender. Het gebruik van deze markers is heel simpel:
Stap 1
Neem de kleur viltstift die je wil gebruiken, je kunt een dikkere lijn trekken met de dikke punt en een dunnere lijn met de dunne punt. Let wel op dat je de lijn niet TE dik neerzet want dan blijf je die lijn echt heel duidelijk zien.
Stap 2
Neem de Blender en wrijf vanuit de gekleurde lijn die je hebt gezet naar de rest van het oppervlak dat je wil inkleuren. Als je een grote oppervlakte wil inkleuren kun je dit het beste met de dikke punt doen. Mocht je sommige stukjes van de oppervlakte wat donkerder willen hebben kun je daar uiteraard een lijntje gekleurde stift aanbrengen en dat nog een keer uitwrijven.
Stap 3
Wrijf de punt van de blender schoon op een stuk papier, na een paar keer heen en weer bewegen over het papier zul je zien dat de blender geen kleur meer afgeeft. De punt van de blender blijft een beetje verkleurd maar hij geeft niet af!
TIP!
Gebruik normale cardstockpapier als achtergrond, dus geen linnen karton of wat dan ook, daarom hecht de stift minder goed en zal het resultaat ook minder mooi worden.
DISTRESS INKT EN DISTRESS BLENDING TOOL
Ik heb nieuwe kleuren ingekocht van Distress Ink, de Distress Ink is een van de weinige inktpads die niet meteen indrogen, waardoor je er veel mogelijkheden mee hebt! De Distress Ink is echt perfect voor de vintage - look. De Distress Ink is te koop als een vierkant Inkpad, net zoals alle Inkpads gaat ook deze "leeg". Meestal gooi je een leeg inkpad weg, slecht voor het milieu en minstens zo slecht voor je portemonee!
Gelukkig is daar bij Distress een andere oplossing voor. Er bestaan flesjes die heten Reinkable, met deze flesjes kun je je Inkpad weer als nieuw maken. Je kiest gewoon de kleur die jouw Inkpad heeft en je druppelt er inkt op, dus niet meteen het hele flesje erop schudden!! Dit is veel beter voor het milieu en natuurlijk voor je portemonee want het duurt wel een tijdje voordat het flesje weer leeg is en de prijs van een flesje Reinker ligt lager dan de prijs voor een nieuw Inkpad.
De Distress ink wordt vaak gebruikt met een blending tool om een mooi resultaat te behalen. Ik heb twee blending tools gebruikt, die van de Inkessentials en die van Adirondack. Het verschil tussen deze twee blending tools zit hem in het materiaal wat er gebruikt wordt. De blending tool van Inkessentials gebruikt een soort foamachtige kussentjes, deze zuigen de inkt op en laten echt een vierkante afdruk achter. De blending tool van Adirondack maakt gebruik van hele dunne doekjes die eigenlijk gebruikt worden voor Alcohol Inkt (nog andere dan de Distress Inkpad), maar omdat de Distress ook Inkt is op Alcoholbasis is deze blender ook hier perfect geschikt voor. Het voordeel van de Tim Holtz blender is dat die doekjes geen inkt opzuigen en dus een veel natuurlijker resultaat geven zonder een vierkante afdruk achter te laten.
CREALIES MALLEN
Iedereen is wel bekend met de Creatables van Marianne Desgin waarmee je mooie bloemen,swirls,vlinders etc etc kunt maken. Helaas is het zo dat de Creatables nogal wat nadelen vertonen die steeds groter worden. Was het bij de eerste Creatables nog zo dat het grootste probleem bestond uit het feit dat je papier een beetje blauw kleurt door de mal, nu is het al zo dat er mallen tussenzitten die heel slecht stansen en waar je je gestanste vorm gewoon bijna niet uit de mal krijgt zonder de vorm te beschadigen.
Bovenstaande mankementen zijn voor mij een reden om de Marianne Design mallen persoonlijk niet meer zoveel te gebruiken, maar ja..waarmee moet je dan al die mooie figuren maken, nou heel simpel..met de mallen van Crealies.
Crealies is het bedrijf van een mevrouw die Annelies heet, zij maakt zelf mallen in diverse figuren o.a. bloemen, vlinders, swirls, borders, hoekjes, etc etc. In tegenstelling tot de mallen van Marianne Design zijn de stansmallen van Crealies bedekt met een dun foamlaagje waardoor de vormen niet in de mal kunnen blijven zitten. Je hoeft dus niet meer te prutsen om je gestanste vorm zo onbeschadigd mogelijk uit de mal te krijgen! Wat ik ook een groot voordeel vind van de Crealies mallen is dat ze GEEN kleur afgeven als je ermee gewerkt hebt, dus geen vieze blauwe randjes meer. De prijs van de Crealies mallen ligt iets hoger dan de mallen van Marianne Design maar je krijgt er ook veel betere kwaliteit voor terug!
Dit zijn slechts enkele van de superleuke mallen die er te koop zijn van Crealies!!
ALLE NIEUWE ARTIKELEN DIE IN DEZE BLOG WORDEN BESPROKEN ZIJN TE KOOP IN DE WEBWINKEL, VRAGEN KUNNEN ALTIJD GESTELD WORDEN HIER OP DE BLOG OF VIA info@jewellie.com
2 opmerkingen:
Kim, wat heb je dat weer lekker enthousiast beschreven! Maar mag ik een opmerking maken?
Als je de inkt-blending tool van Tim gebruikt, dan doe je dat het beste in combinatie met een craft mat. Daar zet je je tool met foamkussentje op en vervolgens wrijf je vanaf je mat in cirkels op je papier/tag of wat dan ook. Je ziet dan geen (vierkante)aanzet van het foampje. Maar het foam houdt wel de inkt lang vast en geeft het ook lang af. Werkt echt perfect.
(sorry als ik wat betweterig overkom, maar ik ben een echte Tim-fan ;))
Groetjes en bedankt voor je leuke updates.
Hoi,
Dat probleem met die mallen ben ik laatst ook tegenaan gelopen. Erg leuke mal waarmee je een soort van zigzag lint kunt maken maar dan van papier. Het papier lag heel diep in de mal en kon je er eigenlijk alleen met een speld uitpeuteren. Ik had cardstock gebruikt, maar dun papier was zeker gescheurd. De cardstock rekte erg uit bij het verwijderen uit de mal waardoor m'n lint eigenlijk niet meer in model was... jammer, maar ook weer een ervaring rijker. Goed om te lezen dat een ander merk daar rekening mee houdt.
Leuk trouwens je uitleg over de technieken. Mag je vaker doen, leer ik ook nog wat bij haha..
Groetjes, Judith
Een reactie posten